Van der Sar voert druk op: Dertien punten achterstand onacceptabel

Van der Sar voert druk op: "Dertien punten achterstand onacceptabel"

10-12-2017 16:32
20

Edwin van der Sar noemt Ajax - PSV de wedstrijd van het jaar. De Amsterdammers moeten winnen om de Eredivisie-koploper uit Eindhoven niet nóg verder uit het oog te verliezen.

"Dit is voor ons de wedstrijd van het jaar. We moeten winnen, zodat de achterstand naar zeven punten gaat", vertelt de algemeen directeur aan FOX Sports. "Het gaat er al de hele week over bij ons. Het zal lastig zijn, want PSV speelt op een bepaalde manier. Daar moeten we een antwoord op vinden."

Van der Sar erkent dat het op een verloren seizoen begint te lijken als Ajax zondag ook verliest van PSV. "Dat schiet dan aardig op. We zijn natuurlijk heel vroeg uitgeschakeld in Europa en dertien punten achterstand in december is onacceptabel."

Ondanks de grote moeite die supporters door de sneeuwval hebben om de Arena te bereiken, gaat Ajax - PSV zondag wel gewoon door. Van der Sar: "Het veld is goed, maar uiteindelijk speel je voetbal voor de mensen en wil je een vol huis. Dat zit er vanavond niet in, denk ik. Hopelijk kunnen zoveel mogelijk mensen hier een plekkie bemachtigen."