Rooney bezorgt Everton punt op Anfield, Giroud kopt Arsenal naar remise

10-12-2017 17:06
26

Een enerverende Merseyside Derby tussen Liverpool en Everton is zondag in een remise geëindigd. Dankzij een rake penalty van Wayne Rooney hielden de gasten een punt over aan het beladen duel. Ook Arsenal pakte in speelronde 16 een punt.

Bij Liverpool zaten Philippe Coutinho en Roberto Firmino opvallend genoeg op de bank. Everton kwam naar Anfield om de nul te houden en de formatie van kersvers manager Sam Allardyce slaagde daar zo'n 40 minuten in. Mohamed Salah tekende op slag van rust voor de openingstreffer. Met zijn linkervoet krulde de Egyptenaar fantastisch raak. Voor Salah betekende het alweer zijn negentiende treffer van het seizoen.

The Toffees knokten voor wat zij waard waren en hadden het geluk dat Liverpool de 2-0 niet maakte; onder meer Sadio Mané miste een gigantische mogelijkheid. Diep in de tweede helft kreeg de thuisclub het deksel op de neus. De bal ging op de stip na een overtreding van Dejan Lovren op Everton-spits Dominic Calvert-Lewin. Wayne Rooney schoot koeltjes raak.  Doelpunten vielen er daarna niet meer.

Southampon - Arsenal
Eerder op de middag troffen Southampton en Arsenal elkaar in het St. Mary's Stadium. De wedstrijd eindigde in 1-1. De thuisploeg kwam binnen 150 seconden op voorsprong dankzij een doelpunt van Charlie Austin. De Britse spits tikte van dichtbij binnen. Invaller Olivier Giroud redde in de absolute slotfase een punt voor The Gunners. Hij kopte van dichtbij binnen.

Door de remise klimt Arsenal op de ranglijst weer over Tottenham Hotspur heen. De formatie van manager Arsène Wenger staat nu op de vijfde plek, met 29 punten. Liverpool heeft 30 punten. Everton staat op 19 punten, één meer dan nummer tien Southampton.