Zwaar teleurgestelde Cocu: 'Een ander type, maar dat is geen excuus'

Zwaar teleurgestelde Cocu: 'Een ander type, maar dat is geen excuus'

10-12-2017 19:57
36

Koploper PSV had zondagmiddag werkelijk niets te vertellen tegen Ajax. Op bezoek in Amsterdam werd er met 3-0 verloren. Trainer Phillip Cocu baalde na de ruime nederlaag van een vroege wissel die hij moest toepassen. Jürgen Locadia viel vroeg uit met een hamstringblessure. 

"Dat was een domper, want met zijn diepgang en snelheid moest hij samen met Hirving Lozano voor gevaar zorgen. Met Luuk de Jong heb je een ander type voorin staan. Maar dat is geen excuus", aldus Cocu in gesprek met FOX Sports. "Verdedigend hadden we het in de eerste helft goed voor elkaar, maar je zal aan de bal ook initiatief moeten nemen. En dat hebben we niet gedaan."

Wedden

Meer odds

Het spel van zijn team stelde de coach teleur. "Wij hebben niet ons spel kunnen spelen en niet het niveau gehaald om een topper te kunnen winnen. Dat is heel hard, maar je moet erkennen dat Ajax verdiend heeft gewonnen."

PSV stónd tien punten voor op Ajax. Dat gat is nu geslonken naar zeven punten. "Iedereen zei dat de titelstrijd al beslist was, maar wij hebben steeds gezegd dat dit niet het geval was, met nog zoveel wedstrijden te gaan."

Lees ook: Zes conclusies na Ajax – PSV: Neres vs. Lozano, dramatisch PSV en Ajax opent jacht