VP's Elftal van de Week: Ajax-trio, maar beste man van het weekend is AZ'er

VP's Elftal van de Week: Ajax-trio, maar beste man van het weekend is AZ'er

11-12-2017 10:00
24

In het weekend van de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV is AZ de hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De nummer twee van de Eredivisie levert vier spelers, gevolgd door Ajax met drie stuks.

Marco Bizot (AZ)
Kwam in de zomer terug uit België, maar kon in zijn eerste maanden nog niet bepaald een overtuigende indruk maken. Inmiddels groeit hij steeds meer in zijn rol. Gaf tegen Heracles Almelo zelfs een assist.

Joël Veltman (Ajax)
Critici zullen zeggen dat Veltman een paar keer over de grens ging tegen PSV, maar het staat buiten kijf dat hij een uitstekende wedstrijd speelde. Ging als aanvoerder van Ajax voorop in de strijd.

Ricardo van Rhijn (AZ)
Voor het eerst sinds zijn huurtransfer naar AZ stond Van Rhijn in de basis, als centrale verdediger. De oud-Ajacied, eigenlijk een rechtsback, betaalde het vertrouwen van John van den Brom dubbel en dwars uit.

Max Wöber (Ajax)
Geruisloos heeft de negentienjarige Oostenrijker zich opgewerkt tot een vaste waarde in de basiself van Ajax. Tegen PSV speelde hij weer negentig minuten als linksback en dat ging hem uitstekend af.

Teun Koopmeiners (AZ)
Als Koopmeiners bij PSV, Ajax of Feyenoord had gespeeld, raakten we niet over hem uitgepraat. De negentienjarige middenvelder speelde een absolute wereldpartij voor AZ. De beste man van het weekend.

Simon Gustafson (Roda JC)
In de sneeuw bewees de Zweedse middenvelder weer eens dat hij voor elke Eredivisie-club een versterking kan zijn. De fenomenale stift van Gustafson was het hoogtepunt bij Roda JC - FC Groningen.

Frenkie de Jong (Ajax)
Inmiddels is iedereen bekend met de Frenkie de Jong-hype, maar is het wel een hype als hij wekelijks zó goed speelt? Als inschuivende verdediger was hij dé spil van Ajax in de gewonnen topper tegen PSV.

Younes Namli (PEC Zwolle)
Niet voor het eerst dit seizoen staat Namli in VP's Elftal van de Week. We benadrukken het nog maar eens: PEC nam hem afgelopen zomer trans-fer-vrij over van Heerenveen. Tegen Excelsior de matchwinner met een perfecte vrije trap.

Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
Is ervan overtuigd dat hij met Marokko naar het WK moet. Terecht, zou je zeggen. Met twee goals en een assist tegen FC Twente speelde El Khayati zich nog wat nadrukkelijker in de kijker van bondscoach Hervé Renard.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Het wordt een eentonig verhaal: Jahanbakhsh hoort weer bij de beste elf spelers van de afgelopen Eredivisie-speelronde. De Iraanse aanvaller, die ook naar het WK gaat, is een potentiële goudmijn voor AZ.

Ralf Seuntjens (VVV-Venlo)
Zo chagrijnig als hij was na de wedstrijd van vorige week tegen AZ, zo blij stond hij de pers te woord na VVV - Heerenveen. De invaller werkte in de tweede helft de gelijkmaker binnen, waardoor VVV een punt meenam uit Friesland.