Lof voor 'slimme speler' van Ajax: Kan ook bij Manchester United of City

Lof voor 'slimme speler' van Ajax: "Kan ook bij Manchester United of City"

11-12-2017 08:20
16

Donny van de Beek wordt een mooie toekomst voorspeld door Zeljko Petrovic. Hij denkt dat de Ajacied zich ook staande zou houden bij Manchester United of Manchester City.

"Ik vind hem zo'n slimme speler", aldus Petrovic bij Studio Voetbal. "Ik heb het gevoel dat hij bij Swansea top kan presteren, maar ook bij Manchester United of bij Manchester City. Hij doet dingen zo simpel. Vroeger was Phillip Cocu ook zo. Die is in alles goed."

Van de Beek wordt regelmatig vergeleken met voorganger Davy Klaassen, die Ajax in de zomer verliet voor Everton. In de Premier League kan hij het niet bolwerken. Petrovic: "Klaassen is een goede speler, maar niet iemand voor de echte subtop van Engeland."

Pierre van Hooijdonk en Ron Jans geven tegengas. "Van de Beek is een heel groot talent, maar zit nog niet op het level van Klaassen", vindt Van Hooijdonk. Jans: "Ik vind hem net wat makkelijker voetballer en sneller handelen dan Klaassen, maar Klaassen heeft de laatste jaren als aanvoerder een geweldige rol gespeeld. Zo ver kan Donny van de Beek qua persoonlijkheid nog nooit zijn."