Van Gaal en Kraay hebben woorden na Oranje-interview in 2014

Dolletje Van Gaal schiet in verkeerde keelgat Kraay: Dit vind ik jammer van jou

Dolletje Van Gaal schiet in verkeerde keelgat Kraay: "Dit vind ik jammer van jou"

11-12-2017 08:42
17

In de uitzending van De Tafel van Kees op FOX Sports kwam het zondag tot een botsing tussen Louis van Gaal en Hans Kraay. De analist voelde zich onterecht op zijn plek gezet door de 66-jarige Amsterdammer.

Aanleiding was een spervuur van vragen aan Van Gaal over zijn vertrek bij Manchester United. Kraay had zich verbaasd over de manier waarop Van Gaal zijn opvolger José Mourinho omhelsde bij zijn terugkeer op Old Trafford in oktober. "Heb je niet gezegd: ik heb je voor de bühne een hand gegeven, maar ik vind je een ontzettende achterbakse lul", vraagt Kraay zich af.

"Nee, dat heb ik niet gedaan. Doe doe ik met jou toch ook niet", reageert Van Gaal met een knipoog. Dat schiet in het verkeerde keelgat bij Kraay. "Nu ben ik even boos. Ik ben niet achterbaks en Mourinho wel. Dit vind ik jammer van jou, Louis", aldus de analist, die zijn woede inslikt door een slokje water te drinken. Van Gaal: "Ben je boos? Daar kan ik me niets bij voorstellen, want jij zit er heel anders in."

Kraay vindt dat Mourinho achter de rug van Van Gaal om een spelletje heeft gespeeld, omdat de Portugees al drie maanden voor zijn aanstelling wist dat hij zijn collega zou opvolgen. Van Gaal: "In de voetbalwereld gebeurt dit. Als een trainer op de wip zit, moet je als club professioneel zijn en voorbereid zijn. Met Mourinho heb ik dus niet zoveel problemen."