Mourinho nodigt Van Gaal uit in kleedkamer: 'Hoe overgang ging niet erg chic'

Mourinho nodigt Van Gaal uit in kleedkamer: 'Hoe overgang ging niet erg chic'

14-10-2017 13:10
8

Louis van Gaal is als analist voor Ziggo Sport aanwezig bij het duel tussen Liverpool en Manchester United. Voor Van Gaal was het een warm weerzien met de club waar hij zeventien maanden geleden ontslagen werd.

Voor de wedstrijd nodigde José Mourinho Van Gaal uit om voor het eerste fluitsignaal of na afloop van het duel in de kleedkamer te komen. "Opmerkelijk, hè", zei Van Gaal, die Mourinho als een sympathiek iemand kent. "Maar hij laat zich nog wel eens gaan voor de media. En de manier waarop ik vermoed waarop de overgang is gegaan van hem naar Manchester en waardoor ik ontslagen werd, dat is niet erg chic", aldus de voormalig United-manager.

Van Gaal vindt zichzelf als manager niet vergelijkbaar met Mourinho. "Ik houd ook rekening met de kwaliteiten van de tegenstander, maar Mourinho doet dat heel defensief. Ik probeer ook aanvallende varianten daarin te brengen."

Van Gaal zag nog veel meer bekenden op Anfield. "Ik heb ook hele goede herinneringen aan Manchester United. Wat de media allemaal geschreven hebben geldt niet voor de staf, de spelers en de fans. Ik ben hier geweldig ontvangen. Ik heb altijd een goede relatie gehad met de staf."