1,5 jaar geblesseerd door vrijpartij onder de douche: 'Dacht dat het zou kunnen'

1,5 jaar geblesseerd door vrijpartij onder de douche: 'Dacht dat het zou kunnen'

11-12-2017 12:58
14

Eldridge Rojer (foto links) raakte in 2008 in zijn tijd bij Excelsior geblesseerd tijdens een vrijpartij onder de douche. De aanvaller was herstellende van een zware kruisbandblessure en trainde zelfs al weer mee met zijn ploeg, maar heeft door de terugval in totaal anderhalf jaar aan de kant gestaan.

Rojer was aan het revalideren van een kruisbandblessure, maar tijdens de daad verdraaide hij zijn knie. "Nog steeds sturen mensen me af en toe een berichtje als ze het ergens tegen zijn gekomen", zegt Rojer bijna tien jaar later tegen VICE Sports. "Staat het weer bovenaan een lijstje met de meest bizarre blessures, of iets dergelijks. Ik kan er wel om lachen. Ik was vieze dingetjes aan het doen, ineens raakte mijn knie op slot."

Het is niet dat Rojer en zijn vriendin een raar standje deden. "Nee, ik had maandenlang alleen maar lopen squatten. Ik dacht dat het wel zonder problemen zou kunnen. Ik was toen al zes, zeven maanden geblesseerd en was weer begonnen met meetrainen. Toen gebeurde dat dus. De voorste kruisband van mijn linkerknie was daardoor gescheurd, moest ik geopereerd worden. In totaal stond ik anderhalf jaar aan de kant."