Heerenveen denkt aan wintertransfer: Vorig jaar vroeg zijn club miljoenen

Heerenveen denkt aan wintertransfer: "Vorig jaar vroeg zijn club miljoenen"

11-12-2017 14:28
32

Het is niet uitgesloten dat sc Heerenveen zich in de winterstop gaat melden op de transfermarkt. In het Abe Lenstra Stadion is een potje beschikbaar.

Dat bevestigt technisch manager Gerry Hamstra (foto) aan Voetbal International. "We hebben wel wensen, maar het hangt er ook vanaf wat er beschikbaar komt", zegt hij. "In de winter is dat vaak anders dan in de zomer. Om een voorbeeld te noemen: vorig jaar wilden wij in de winter een speler, maar zijn club vroeg miljoenen. In de zomer vertrok hij vervolgens voor zeven ton. Met zulke zaken moet je rekening houden."

Heerenveen, dat slecht draait en is afgezakt naar de negende plaats in de Eredivisie, kijkt onder meer naar een potentiële opvolger van Martin Odegaard. De Noorse huurling speelt in Friesland als rechtsbuiten, maar keert na dit seizoen terug naar Real Madrid. Een directe opvolger staat niet klaar. "Het zou interessant kunnen zijn om daar in januari al iets te doen", vertelt Hamstra aan VI. "Maar het hangt er dus echt vanaf wat er beschikbaar is."