Van Gaal-quotes halen buitenlandse media: 'Bij United mijn beste seizoen ooit'

Van Gaal-quotes halen buitenlandse media: 'Bij United mijn beste seizoen ooit'

11-12-2017 19:34
13

Dat Louis van Gaal zondagochtend was aangeschoven bij De Tafel van Kees, is ook de buitenlandse media niet ontgaan. Van Gaal deelde in het FOX Sports-programma een klein sneertje uit aan Jose Mourinho, die de 66-jarige Amsterdammer ruim anderhalf jaar geleden opvolgde als Manchester United-manager.

Van Gaal vindt niet dat Manchester United veel beter is gaan voetballen sinds de entree van Mourinho, zo hebben het Spaanse AS en de Britse krant The Mirror ook ontdekt. "Manchester United speelt nu een stuk saaier dan in mijn tijd. Ik probeerde altijd aanvallend te spelen, waardoor de tegenstanders altijd de bus voor de goal parkeerden. Mourinho heeft daar juist geen last van omdat hij United zo verdedigend laat voetballen."

De ex-bondscoach en voormalig trainer van Ajax kijkt het een voldaan gevoel terug op zijn tijd op Old Trafford, ondanks alle kritiek die hij te verduren kreeg. "Als je kijkt naar de omstandigheden waaronder ik heb moeten werken, dan was dat mijn beste seizoen ooit. We speelden toen prima voetbal, maar niet het soort voetbal dat gewaardeerd wordt in Engeland."

Lees ook: Dolletje Van Gaal schiet in verkeerde keelgat Kraay: "Dit vind ik jammer van jou"