Verbeek en FC Twente gelinkt aan oude bekende uit Duitsland: 'Ik wil spelen'

Verbeek en FC Twente gelinkt aan oude bekende uit Duitsland: 'Ik wil spelen'

12-12-2017 07:52
15

Gertjan Verbeek wil vleugelaanvaller Selim Gündüz naar FC Twente halen. Dat meldt boulevardkrant BILD dinsdag. Gündüz (23) is dit seizoen bankzitter bij VfL Bochum. Bij de club uit de Tweede Bundesliga werkte de vleugelaanvaller lange tijd samen met Verbeek. 

De oefenmeester stond tussen december 2014 en juli 2017 aan het roer bij Bochum. BILD weet dat Verbeek en Gündüz 'nog regelmatig contact hebben'. Toen de Nederlandse coach de leiding had bij Die Unabsteigbaren, kreeg Gündüz veel speelminuten. Dit seizoen komt de Duits-Turkse buitenspeler amper aan de bak. 

Reden voor Verbeek om in januari een poging te wagen om zijn voormalig protegé tijdens de winterse transferperiode naar Enschede te halen. Het contract van Gündüz loopt in de zomer af. Bochum zou bereid zijn om in januari te praten over een transfer. Gündüz zelf ziet een nieuw avontuur ook wel zitten. "Ik wil meer spelen. We gaan kijken wat er in de komende weken gebeurt."

Verbeek werd in november door Twente aangesteld als opvolger van René Hake. Zijn start als trainer van de club is dramatisch verlopen. Vijf competitieduels leverden één punt op en Twente is weggezakt naar de laatste plaats op de ranglijst.