Nederland ziet exportproduct wegvallen: 'Bosz niet meteen een slechte trainer'

Nederland ziet exportproduct wegvallen: 'Bosz niet meteen een slechte trainer'

12-12-2017 08:04
16

Door het ontslag van Peter Bosz heeft Nederland geen enkele trainer meer in een topcompetitie. Directeur Gerard Marsman van Coaches Betaald Voetbal (CBV) relativeert de afgang en spreekt van een golfbeweging.

In de Bundesliga en Premier League zijn dit seizoen vijf trainers ontslagen, daarbij zaten vier Nederlanders. Frank de Boer (Crystal Palace), Ronald Koeman (Everton), Andries Jonker (VfL Wolfsburg) en Bosz (Borussia Dortmund) konden hun biezen pakken. "Dat vroege ontslag was vroeger iets voor Cyprus, Turkije en Palermo, maar kijk om je heen: een voor een worden ze ontslagen in vooral België, Engeland en Duitsland", zegt Marsman in de Volkskrant.

"Peter Stöger was net ontslagen bij FC Köln en wordt meteen aangesteld bij Dortmund, als opvolger van Peter Bosz", vervolgt Marsman. "Die stond een half jaar geleden nog in de finale van de Europa League en is echt niet meteen een slechte trainer nu. Dit is de wereld waarin wij leven. Dat heeft niet per se met kwaliteit te maken. Het is emotiemanagement. In sport mag je blijkbaar alleen nog maar winnen."