Groen licht voor Eredivisie-duel: alleen bij 'bizarre verandering' afgelasting

Groen licht voor Eredivisie-duel: alleen bij 'bizarre verandering' afgelasting

12-12-2017 10:55
11

De wedstrijd tussen NAC Breda en FC Twente gaat in principe gewoon door. In overleg met de KNVB en de lokale autoriteiten is besloten dat er geen reden is tot afgelasting.

De verwachting is dat er geen nieuwe sneeuwbuien over Breda trekken. Mocht dit wel het geval worden en er vindt 'een bizarre verandering in het weer' plaats, aldus NAC, dan wordt het duel alsnog afgelast. Door de veldverwarming in het Rat Verlegh Stadion is de sneeuw en het ijs wat op het veld ligt in de loop van de dag verdwenen.

Wedden

Meer odds

De club maakt bovendien enkele parkeerplaatsen schoon zodat auto's zonder problemen kunnen parkeren en zal rond het middaguur de gehele promenade van het stadion zo goed mogelijk sneeuwvrij maken. Bovendien wordt er in het stadion met zout gestrooid om valpartijen te voorkomen. Zondag moesten de duels FC Utrecht-Feyenoord en Sparta-Vitesse wel afgelast worden vanwege de sneeuwval. Dinsdag wordt er naast het duel NAC-Twente ook gespeeld bij PEC Zwolle, waar AZ op bezoek komt. Ook dat duel, zo meldt de KNVB inmiddels, kan in principe doorgaan.