Italiaans geruchtencircuit: Milan-scouts in Amsterdam voor 'il nuovo Eriksen'

Italiaans geruchtencircuit: Milan-scouts in Amsterdam voor 'il nuovo Eriksen'

12-12-2017 15:10
60

Een berichtje op de Italiaanse geruchtenwebsite Calciomercato: scouts van AC Milan zaten afgelopen zondag tijdens Ajax-PSV (3-0) op de tribune voor Donny van de Beek. De Serie A-grootmacht houdt de verrichtingen van de twintigjarige middenvelder nauwlettend in de gaten. 

Volgens Calciomercato staat Van de Beek in Amsterdam te boek als 'il nuovo Eriksen', oftewel de nieuwe Christian Eriksen. De speler uit eigen jeugd is dit seizoen definitief doorgebroken op de Nederlandse velden. Na het vertrek van Davy Klaassen naar Everton heeft Van de Beek onder trainer Marcel Keizer een basisplaats veroverd. 

Milan, de nummer zeven van de Serie A, wil de komende jaren vol inzetten op jong talent. De Rossoneri zijn zeker niet de enigen die Van de Beek op de korrel hebben. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld ook Tottenham Hotspur gelinkt aan de speler. 

Van de Beek beleeft tot op heden een uitstekend seizoen in Amsterdam. In vijftien competitieduels scoorde de rechtspoot zes keer. Bovendien maakte Van de Beek onlangs zijn debuut voor het Nederlands elftal. Dick Advocaat liet hem medio november invallen tijdens de interland tegen Roemenië.