Labyad verklapt transfer naar Nederlandse topclub: 'Er gaat wat gebeuren'

Labyad verklapt transfer naar Nederlandse topclub: 'Er gaat wat gebeuren'

Gepubliceerd: dinsdag 12 december 2017 om 15:30di 12-12-2017 om 15:30

Zakaria Labyad wil in de toekomst graag weer aan de slag in het buitenland, maar éérst hoopt de smaakmaker van FC Utrecht een kans te krijgen bij een Nederlandse topclub. Labyad (24) zegt dat in het wekelijkse item 'Bij Andy in de auto' op NUsport. Er lijkt zelfs al iets in de pijplijn te zitten. 

De dribbelaar begon zijn carrière bij PSV, verkaste al op negentienjarige leeftijd naar Sporting Portugal en speelde daarna voor onder meer Vitesse en Fulham. Sinds begin 2017 doet Labyad het prima in Utrecht. 

"Ik wil absoluut nog een keer naar het buitenland. Dat wil ik zeker", aldus Labyad in gesprek met Andy van der Meyde. "Een mooie club in een mooie competitie... Maar ik wil eerst nog wel een stap maken in Nederland, naar een topclub."

"Ik kan niet veel verklappen, maar er gaat misschien wel wat gebeuren", zegt hij vervolgens lachend. "In de winterstop? Dat ligt er aan. FC Utrecht heeft me de kans gegeven. Ik wil nu een volgende stap maken, zonder gevechten."

"Toen ik bij Utrecht kwam, heb ik duidelijk aangegeven dat ik het als een tussenstation zie, naar de top van Nederland. Dat weet de trainer ook van mij." Labyad bevestigt dat hij in januari mogelijk naar een club uit de traditionele top-drie verkast. "Misschien wel PSV... Waarom niet? Ik ben daar opgegroeid." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Naar welke club zie jij Labyad verkassen?

PSV
31%
Ajax
17%
Feyenoord
53%
(8386 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws