Van Bronckhorst over 'overbodig' duo: 'Weet ik niet, ben ik nu niet mee bezig'

Van Bronckhorst over 'overbodig' duo: 'Weet ik niet, ben ik nu niet mee bezig'

13-12-2017 08:17
48

Feyenoord krabbelt voorzichtig op na een bijzonder matige serie. De regerend landskampioen boekte drie overwinningen op rij, tegen FC Groningen, Vitesse en Napoli, en hoopt die serie woensdagavond tegen sc Heerenveen voort te zetten.

"Het laat zich lastig omschrijven dat je het idee hebt bezig te zijn aan een goede reeks", vertelt trainer Giovanni van Bronckhorst aan het Algemeen Dagblad. "De focus moet volledig liggen bij het winnen van wedstrijden en als ik zie hoe mijn spelers de afgelopen dagen gewerkt hebben, ziet het er op dat vlak gewoon goed uit. Ik heb er wel vertrouwen in. We moeten gewoon thuis van Heerenveen winnen."

Nicolai Jörgensen is van de partij wanneer Feyenoord het tegen de Friezen opneemt. De Deense topscorer was ziek. "We zijn nu een paar dagen verder en hij is er gewoon weer bij", aldus Van Bronckhorst, die rechtsback Bart Nieuwkoop wél moet missen. Jerry St. Juste is zijn vervanger, terwijl de beoogde eerste keus Kevin Diks op de bank plaatsneemt. De rol van Diks lijkt uitgespeeld, net zoals bij Michiel Kramer het geval is: de lange pinchhitter is door Jean-Paul Boëtius voorbijgestreefd als stand-in van Jörgensen. Van Bronckhorst wil echter niet zeggen of het tweetal gaat vertrekken in de winterstop. "Weet ik niet, daar ben ik nu helemaal niet mee bezig."