Van Europees kampioen naar amateurs: 'Ik was linksbuiten, Depay moest naar rechts'

Van Europees kampioen naar amateurs: 'Ik was linksbuiten, Depay moest naar rechts'

Gepubliceerd: woensdag 13 december 2017 om 09:10wo 13-12-2017 om 09:10

Daan Disveld en Nick de Bondt maakten deel uit van het succesvolle Oranje Onder 17, dat in 2011 het EK won. Waar ploeggenoten als Terence Kongolo en Memphis Depay de stap naar de Europese (sub)top zetten, speelt het duo bij de amateurs.

"Ik speelde echt niet omdat ik zo goed kon voetballen. Er waren drie man beter op mijn positie. Kenny Tete, Joshua Brenet. Maar ik was tactisch sterker", laat de toenmalige aanvoerder Disveld weten aan De Gelderlander. Inmiddels speelt de rechtsback bij Tweede Divisionist TEC. "Ik vond het lastig te accepteren dat ik het niet heb gehaald. Het heeft niet alleen met kwaliteit en geluk te maken. Je moet ook schijt hebben aan alles. Iedere profvoetballer is zijn eigen bedrijfje. Dat vond ik moeilijk. Ik wilde juist het beste voor het team. Ik ben te lief."

"Als Daan en ik niet hadden meegedaan, waren we geen Europees kampioen geworden", vult De Bondt aan, die ook in de Tweede Divisie speelt, namens De Treffers. "We behoorden niet tot de beste spelers, maar liepen wel de gaten dicht voor jongens als Tonny Vilhena en Anass Achahbar. Daar kregen we de waardering voor. Ik was de linksbuiten van het team vanwege mijn voorzet. Daarom moest Memphis Depay naar rechts en dat vond hij niet zo leuk."

Disveld en De Bondt hebben vrede met hun lot en koesteren vooral de herinneringen. "Ik draag de Europese titel mijn hele leven met me mee. Als je mijn naam googelt, staat die prijs bovenaan", aldus Disveld, die bijval krijgt van De Bondt. "In Servië (waar het jeugd-EK in 2011 plaatsvond) maakten we één van de mooiste vader-zoonmomenten mee. Onze vaders waren ons achterna gereisd voor de EK-finale. De foto van mijn vader en mij met de beker is goud waard."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws