Utrecht mag handjes dichtknijpen met magere uitoverwinning bij VVV

13-12-2017 21:42
16

FC Utrecht heeft op bezoek een nipte 0-1 overwinning geboekt op VVV-Venlo. Gyrano Kerk zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd. Utrecht-trainer Erik Ten Hag mag met de overwinning zijn handjes dichtknijpen.

Halverwege de eerste helft kwam Utrecht op 0-1 door Kerk, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel schoot, na een aanval over rechts. Kort daarvoor liet de aanvaller een grote kans liggen om de score te openen. Utrecht genoot iets te lang van de goal, want even later kwam VVV bijna op gelijke hoogte. Na een half uur lieten de Limburgers dé kans op de gelijkmaker liggen. Urby Emanuelson speelde te kort terug, waardoor Lennart Thy in open doel binnen leek te kunnen schieten. Ramon Leeuwin hield de bal echter uit het doel.

In de tweede helft was het alle hens aan dek bij Utrecht, dat tegenover een getergd VVV stond. De promovendus zette alles op alles en kon de gelijkmaker ruiken. Utrecht kwam amper nog onder de druk uit en de gelijkmaker lag voor het grijpen. Kerk schoot een kwartier voor tijd op de paal en liet daardoor na om de genadeklap uit te delen. In de slotfase hielden de Utrechters stand, waardoor de ploeg van Ten Hag op de vijfde plek staat in de Eredivisie. VVV blijft dertiende.