Feyenoord lijdt opnieuw puntenverlies in De Kuip en daalt op Eredivisie-ranglijst

13-12-2017 22:37
106

Feyenoord heeft woensdagavond geen vervolg kunnen geven aan het goede gevoel van de laatste weken. In De Kuip bleek sc Heerenveen onneembare horde: 1-1.

Door de afgelasting van de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht kon Feyenoord een week nagenieten van de 2-1 zege op Napoli in de Champions League. Toch was er in het duel met Heerenveen weinig te merken van frisse benen. Heerenveen was op z'n minst gelijkwaardig aan de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord kwam na 41 minuten spelen wél op voorsprong. Steven Berghuis maakte met een fraaie knal zijn negende doelpunt van het seizoen. Lang hield Feyenoord de voorsprong niet vast: Henk Veerman sloeg twee minuten na de goal van Berghuis toe met een knappe volley. Tegen geen enkele Eredivisie-club scoorde Veerman zo vaak (vier keer) als tegen Feyenoord.

Voor de gelijkmaker had Veerman overigens al gescoord, maar de spits werd teruggefloten door de weifelende scheidsrechter Kevin Blom. In de tweede helft ging Feyenoord op jacht naar de 2-1, maar die viel niet meer. Dat had vooral te maken met de uitblinkende Warner Hahn, die de ene na de andere Rotterdamse poging onschadelijk maakte. Saillant: Hahn stond tot de zomer onder contract bij Feyenoord.

Door het gelijkspel geeft Feyenoord de vijfde plek uit handen aan FC Utrecht, dat eerder op de woensdagavond wel wist te winnen (0-1 bij VVV-Venlo. Heerenveen is de nummer negen van de Eredivisie.