'Seedorf arriveert in Brazilië: onderhandelingen over contract én ambities'

'Seedorf arriveert in Brazilië: onderhandelingen over contract én ambities'

Gepubliceerd: donderdag 14 december 2017 om 16:50do 14-12-2017 om 16:50

Het gerucht rond Clarence Seedorf en Atlético Paranaense lijkt geen losse flodder te zijn. Het Braziliaanse medium Globo Esporte meldt donderdag dat Seedorf naar Zuid-Amerika is gevlogen om met de club te praten over een mogelijke samenwerking. 

Eerder deze week werd Seedorf voor het eerst in verband gebracht met Atlético Paranaense, dat onlangs Fabiano Soares op straat zette. De oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en Real Madrid is naar verluidt in beeld om hoofdtrainer te wórden en een belangrijke rol te spelen in de jeugdopleiding van Atlético. Seedorf is op zijn beurt benieuwd naar de plannen en ambities van de club. 

Globo Esporte schrijft dat de salariseisen van Seedorf mogelijk een probleem kunnen vormen. Atlético Paranaense kampt met een miljoenenschuld. Spelers kopen zit er voorlopig niet in en daarom is de Braziliaanse profclub juist op zoek naar een coach die met jonge spelers aan de slag wil gaan. 

Seedorf heeft een verleden in Brazilië. In januari 2014 beëindigde hij bij Botafogo zijn roemruchte spelerscarrière, om vervolgens trainer van AC Milan te worden. In Italië hield Seedorf het slechts een halfjaar vol en een avontuur bij het Chinese Shenzhen FC werd evenmin een succes. Inmiddels zit de oud-international een jaar zonder club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou dit een mooie uitdaging zijn voor Seedorf?

(515 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws