Dijks wachtte reactie Ajax-fans af: 'Je denkt toch: wat gaat er gebeuren?'

Dijks wachtte reactie Ajax-fans af: 'Je denkt toch: wat gaat er gebeuren?'

14-12-2017 23:14
19

Met een grijns van oor tot oor stond Mitchell Dijks na afloop van Ajax-Excelsior (3-1) FOX Sports te woord. De linksback is ineens broodnodig in Amsterdam door blessures van zijn collega's. Dijks moest worden ingebracht omdat Maximilian Wöber tegen Excelsior geblesseerd raakte.

"Ik sta er weer ja", lacht Dijks. "Dat is apart. Het is wel gek. Ik wilde weg deze zomer. De trainer (Marcel Keizer, red.) belde me: ik wil dat je blijft. Ik heb toen een paar keer in de basis gestaan. Ik kwam op de tribune omdat Sinkgraven fit was. Toen raakte Viergever geblesseerd, nu Wöber. Ik sta er weer. Dat is de voetbalwereld he."

Dijks had niet verwacht dat het zo vreemd zou lopen. "Nee zeker niet. Woensdag vroeg de trainer: hoe voel je je? Ik zei dat ik me goed voelde. Hij zei: oke, dan zit je bij de selectie. Nu heb ik weer minuten gemaakt. Het ging eigenlijk best goed. Ik ben anderhalve maand geblesseerd geweest, nu sta ik er weer. Het voelt wel heel gek."

Toen Dijks moest warmlopen, klapte het Ajax-publiek voor hem. Een teken dat de linksback gewaardeerd wordt in Amsterdam. "Dat deed me erg goed. Ik moest warmlopen. Je loopt niet met twijfel, maar je vraagt je af: hoe denken de Ajax-fans erover? De staande ovatie deed me goed. Als je het hesje aandoet, denk je toch: wat gaat er gebeuren?"