Keizer verklapt wat van opstelling voor kraker tegen AZ: 'Dat blijft zo staan'

Keizer verklapt wat van opstelling voor kraker tegen AZ: 'Dat blijft zo staan'

15-12-2017 07:13
25

Marcel Keizer raakt niet in paniek nu hij tegen AZ nog twee verdedigers moet missen. De Ajax-trainer zag dat Maximilian Wöber geblesseerd uitviel in het duel met Excelsior (3-1), terwijl Joël Veltman geschorst is door een gele kaart.

De Amsterdammers kunnen in de topper zondag ook al niet beschikken over de geblesseerden Nick Viergever en Daley Sinkgraven. "We hebben zat spelers bij Ajax, dus zullen er tegen AZ echt wel vier spelers achterin staan", reageert Keizer nuchter tegenover de NOS. Hij verklapte al wel dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong opnieuw het centrale verdedigingsduo zullen vormen.

"We eisen veel van Frenkie en dat doet hij zelf ook. De combinatie met Matthijs is prima, dus dat zal zo blijven staan", aldus Keizer, die de pluspunten van het duo aanstipt. "Ik zie heel veel voetballend vermogen. Ik zie dat we lekker kunnen inschuiven en dat we een overtal creëren op het middenveld. Daarnaast is Matthijs verdedigend heel sterk. Frenkie moet gewoon in de weg lopen waar hij kan."

Veltman denkt al te weten hoe de absentie van hem en Wöber wordt opgevangen. "Ik denk met Zeefuik, De Ligt, De Jong en Dijks", voorspelt de aanvoerder.