'Onze kwaliteiten komen bovendrijven, wij worden na de winter 40 procent beter'

'Onze kwaliteiten komen bovendrijven, wij worden na de winter 40 procent beter'

15-12-2017 08:31
6

De sfeer is om te snijden bij Vitesse. Met slechts vijf punten in de laatste vijf duels raken de Arnhemmers langzaam achterop bij de andere ploegen in de subtop. Guram Kashia predikt evenwel geduld.

"We merken nu hoe zwaar het seizoen werkelijk is", zegt de aanvoerder in de Gelderlander. "De gevolgen van de Europa League hakken er enorm in. Een groepsfase is voor Vitesse een nieuwe gewaarwording. We wisten dat er naast de lusten ook lasten zouden zijn. We wisten dat we voor de winterbreak de schade zoveel mogelijk moesten beperken. Dat gaat met hangen en wurgen."

Na winterstop wordt alles beter, is de overtuiging van Kashia. "Wij vallen straks helemaal terug in het ritme van één wedstrijd per week. In de winter kunnen we uitrusten. Ik ben ervan overtuigd dat onze kwaliteiten dan vanzelf bovendrijven. Wij worden na de winter veertig procent beter. Dat weet ik zeker. Dit is gewoon een heel goede groep met een heel goede trainer."

De Georgische verdediger neemt het op voor Henk Fraser. "Ik weet dat bij voetbal graag naar één persoon wordt gewezen. Maar de trainer treft geen blaam. Die eist honderd procent van ons. Het programma is gewoon loodzwaar. We maken een slijtageslag mee."