Als ze het over de lekkerste spelersvrouwen hebben, doe ik gewoon mee

"Als ze het over de lekkerste spelersvrouwen hebben, doe ik gewoon mee"

15-12-2017 12:41
22

Jarenlang was ze tophockeyster, maar inmiddels is Hélène Hendriks één van de verslaggevers bij FOX Sports. Haar ervaring in de topsport helpt haar naar eigen zeggen bij interviews met voetballers.

"Ik begrijp die voetballers", vertelt Hendriks aan Elsevier. Af en toe heeft ze mededogen met teleurgestelde spelers. "Arme jongen, denk ik weleens. Ze staan onder enorme druk. Ik probeer ze dan ook wel te helpen. Ik toon begrip, ga ze niet afblaffen. Een enkele keer heb ik gezegd: Kom jij vandaag maar niet voor de camera. Maar het blijft topsport. Daar hoort harde kritiek bij."

Op social media en in stadionds krijgt ze soms seksistische opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. Kan ze weinig mee, zegt ze. "Moet ik dan de tribune opklimmen en achter iemand aan rennen? Wat heeft dat voor zin? Als ik iets van vrouwen hoor, dan is het lelijk en negatief. Wat al die mannen toch in me zien. Laatst schreef een vrouw dat ik de subtiliteit heb van een olietanker. Dat vond ik grappig. Toen merkte ik dat ik vooral met mannen omga."

"Bij FOX Sports wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Zoals de mannen tegen elkaar doen, doen ze tegen mij. Als ze het over de lekkerste spelersvrouwen hebben, doe ik gewoon mee. In dat opzicht ben ik een halve kerel."