Mogelijk Ajax-oproep door blessures: Is nog niet die kiezelharde verdediger

Mogelijk Ajax-oproep door blessures: "Is nog niet die kiezelharde verdediger"

15-12-2017 14:41
22

Ajax-trainer Marcel Keizer denkt voorlopig nog niet aan veel versterkingen in de winterstop. Door alle personele problemen lijken de Amsterdammers daar wel baat bij te hebben, zeker op de linksbackpositie.

"Laten we eerst eens kijken wat er gaat gebeuren de komende weken", zegt Keizer op de persconferentie. "Ik kan me voorstellen dat mensen denken dat er nu een paar spelers bij moeten komen. Maar Nick Viergever is bijvoorbeeld weer fit na de winterstop. Laten we eerst maar eens kijken of die twee aankopen er nu kunnen komen."

Door de defensieve zorgen is Mitchell Dijks opeens weer in beeld bij Ajax, na al twee keer te zijn afgeschreven. "Ik ben altijd duidelijk naar mn spelers toe. Mitchell weet waar hij aan toe is. Het lijkt me moeilijker voor hém. In het begin van het seizoen hadden we hem vaak nodig. Nu is hij weer fit, eigenlijk precies op tijd weer."

Mogelijk dat Keizer tegen AZ Jong Ajax-captain Leon Bergsma erbij haalt vanwege de waslijst aan blessures. "Hij heeft bij mij veel gespeeld vorig jaar en heeft samen met Matthijs gespeeld in de jeugd. Ze zijn van dezelfde lichting. Voetballend is hij heel sterk, verdedigend is hij nog niet die kiezelharde verdediger. Of ik hem er zondag bijhaal? Dat zou kunnen, maar hij gaat vanavond wel gewoon met Jong Ajax spelen."