'Barcelona gaat voor wintertransfer kiezen tussen twee Oranje-internationals'

'Barcelona gaat voor wintertransfer kiezen tussen twee Oranje-internationals'

15-12-2017 15:31
45

De kans bestaat dat er vanaf januari weer een Nederlander onder contract staat bij FC Barcelona. Dat meldt Marca. Naast Daley Blind staat ook Stefan de Vrij op het verlanglijstje.

Barcelona moet handelen door de blessures van Javier Mascherano, voor wie bovendien een transfer lonkt, en Samuel Umtiti. In de zoektocht naar betaalbare versterking voor de verdediging worden door Marca twee Nederlanders genoemd: Blind (Manchester United) en De Vrij (SS Lazio). Blind werd donderdag ook al gelinkt aan Barça.

Wedden

Meer odds

De Vrij wordt gezien als een betaalbare optie, omdat zijn Lazio-contract aan het einde van het seizoen afloopt.Nog altijd is er geen witte rook. Barça's technische man Robert Fernandez reisde afgelopen weekend af naar Rome om De Vrij te bekijken in de competitiewedstrijd tussen Lazio en Torino (1-3). Blind geldt door zijn multi-inzetbaarheid als optie.

Aanvankelijk waren Inigo Martinez en Yerry Mina de voor de hand liggende kandidaten om in januari naar Barcelona te komen, maar niet iedereen binnen de club is overtuigd van de twee centrale verdedigers. Mina komt in de zomer sowieso al naar Barça, dat negen miljoen euro voor hem betaalt aan Palmeiras.