Cocu reageert op kritiek: Dat is ook niet zo erg om een keer te erkennen

Cocu reageert op kritiek: "Dat is ook niet zo erg om een keer te erkennen"

15-12-2017 16:10
28

PSV gaat aan kop in de Eredivisie, maar ligt onder vuur na de nederlaag bij Ajax en het gelijkspel tegen FC Groningen. Phillip Cocu weert zich vrijdag tegen alle kritiek.

Cocu werd na de 3-3 in Groningen beticht van 'angst en lafheid', omdat hij verdedigend wisselde in de slotfase. Hij heeft er wel een verklaring voor. "Lozano zat tegen een tweede gele kaart aan, kregen we door van de scheidsrechters. Toen zij met Mike te Wierik ook nog eens voorin gingen lopen, heb ik een verdediger (Derrick Luckassen, red.) gebracht", legde de PSV-trainer in de aanloop naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag uit volgens het Eindhovens Dagblad.

"Als je dan de wedstrijd met 2-3 wint, haal je de overwinning binnen en heb je het goed gedaan. Dat gebeurt nu niet en dan is er kritiek. Wij moeten op zo'n moment overwegen wat het beste is. Dat je dan laf bent, dat gaat me wel heel ver. Dat wij als koploper kritiek krijgen, dat is verder niet erg. We hebben ook de lof gekregen, prima. Als het niet goed gaat, krijg je ook meningen en kritiek en daar hoeven we niet druk over te doen. We moeten ook kritisch zijn op onszelf. Vaak maak je wel de goede keuze en soms maak je misschien een mindere keuze. Dat is ook niet zo erg om een keer te erkennen."