De Ligt vol lof over nieuwe Ajax-partner: Ik denk dat die wordt onderschat

De Ligt vol lof over nieuwe Ajax-partner: "Ik denk dat die wordt onderschat"

15-12-2017 16:35
23

Matthijs de Ligt heeft sinds vorige week een nieuwe partner in de Ajax-defensie: Frenkie de Jong. Hij speelt graag in dienst van de inschuivende verdediger.

"Ik speel echt in dienst van Frenkie", zegt De Ligt tegen Ajax Life. "Hij is opbouwend echt een meerwaarde voor ons en doet zijn verdedigende taken ook goed. Ik moet nu echt mijn momenten kiezen, kan niet zomaar mee naar voren gaan. Het is voor Frenkie ook niet logisch om alleen achterin over te blijven, dus soms moet je voor controle kiezen. Ik heb het inschuiven ook onder de knie, maar ik doe het vaker als Veltman naast me staat."

De uitwedstrijd tegen AZ (zondag) is de volgende test voor De Ligt en De Jong. De rolverdeling is duidelijk. "In principe sta ik op de spits en moet Frenkie de nummer tien van de tegenstander afstoppen. Dat hoeft geen groot probleem te zijn. Frenkie's kopkracht? Ik denk dat die wordt onderschat. Er zijn genoeg verdedigers klein en slim, daar is hij er ook eentje van. Ik probeer Frenkie te coachen om voor de spits te gaan staan, zodat ik een beetje word ontlast."