De Visser voorzichtig met bijna PSV'er Romero na flop: Alleen dan een toptalent

De Visser voorzichtig met bijna PSV'er Romero na flop: "Alleen dan een toptalent"

16-12-2017 13:18
28

PSV begeeft zich weer steeds meer op de Latijns-Amerikaanse markt met de transfer van Hirving Lozano en de aanstaande komst van Maximiliano Romero. Een goede strategie, vindt scout en Zuid-Amerika-specialist Piet de Visser.

"Spelers die hier komen, willen echt wat bereiken. Dat is het grote verschil met spelers uit andere landen, ik zie veel meer passie bij ze", zegt De Visser, die veel grote Zuid-Amerikanen naar Europa haalde, tegen de NOS. Het ging echter ook een keer fout met de komst van Leandro do Bomfim naar PSV. De Braziliaan werd een gigantische flop.

"Het was een veelbelovende speler. In mijn ogen was dat toen het grootste talent dat ik ooit gezien had. Maar hij kon niet wennen, hij had het koud, liep de hele tijd de verwarming op te stoken. De Nederlandse mentaliteit paste niet bij hem", aldus De Visser. "Ik wil nu direct weten wat de aard van het beestje is, of de mentaliteit klopt. Daarop selecteer ik nu ook heel nadrukkelijk tijdens het scouten."

Om die reden durft hij ook niet de potentie van Romero te voorspellen. "Ik moet eerst jongens een paar keer hebben zien spelen voordat ik een uitspraak over ze doe, en dat heb ik nog niet kunnen doen bij deze speler. En ik moet zien wat de aard van het beestje is, of ze hier wel gaan aarden. Want alleen dan kunnen ze uitgroeien tot een toptalent."