Ronaldo schiet Real Madrid in Abu Dhabi naar vijfde hoofdprijs van 2017

Ronaldo schiet Real Madrid in Abu Dhabi naar vijfde hoofdprijs van 2017

Gepubliceerd: zaterdag 16 december 2017 om 19:50za 16-12-2017 om 19:50

Voor de zesde keer in de clubhistorie heeft Real Madrid het WK voor clubteams gewonnen. Het Braziliaanse Gremio werd zaterdag met 1-0 verslagen. Matchwinner: Cristiano Ronaldo. Afgelopen jaar won Real het toernooi ook al. 

In de halve finale van het toernooi rekende De Koninklijke afgelopen woensdag af met Al-Jazira, de ploeg van Henk ten Cate. Met alle grote sterren - naast Ronaldo ook onder meer Karim Benzema, Luka Modric, Toni Kroos en Sergio Ramos - begon Real aan de finale. De eerste helft tegen Gremio verliep moeizaam. Marcelo Grohe, doelman van de Brazilianen, hield zijn doel schoon. 

Snel na de pauze kwam Real op voorsprong. Ronaldo mocht aanleggen voor een vrije trap en vanaf een meter of 25 schoot de Portugese vedette raak. De feestvreugde was groot bij de formatie van trainer Zinedine Zidane.  

Na die treffer was de druk van de ketel bij Real. Ronaldo miste nog een grote kans op 2-0 en ook Modric en invaller Gareth Bale lieten na om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De zege kwam niet meer in gevaar. 

Voor Real betekent de winst in Abu Dhabi dat de club dit kalenderjaar nu vijf grote prijzen heeft gewonnen: de Champions League, de landstitel, de Spaanse Supercup, de UEFA Supercup en dus het WK voor clubs. Volgende week zaterdag staat er weer een aardige wedstrijd op het programma. FC Barcelona komt dan op bezoek in de Spaanse hoofdstad. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws