Contract PEC-uitblinker loopt af: 'Weet niet of Premier League verstandig is'

Contract PEC-uitblinker loopt af: 'Weet niet of Premier League verstandig is'

16-12-2017 21:13
16

Mustafa Saymak beschikt over een aflopend contract bij PEC Zwolle. De smaakmaker van de ploeg van coach John van 't Schip, zaterdag twee keer trefzeker tegen Willem II (2-3), weet nog niet wat hij gaat doen in de winter.

"Dat weet ik nog niet. We hebben nu nog twee heel belangrijke wedstrijden. Ik wil het team en de fans niet tekort doen om daar nu al mee bezig te zijn", zegt Saymak tegen FOX Sports. "Ik focus mij volledig op dinsdag tegen NEC en dan vrijdag tegen ADO. Dan kan ik daarna wel kijken wat er wel of niet komt."

"Als je er nu al mee bezig bent, leidt dat af in je spel", vervolgt Saymak. "Twee, drie jaar geleden zat ik in dezelfde situatie. Toen zat ik er wel erg mee en dacht ik er wel heel veel aan. Maar we zijn als team met iets bezig, daar maak ik onderdeel van uit en ik wil niet afgeleid worden." Dat PEC het zo goed doet, kan ook betekenen dat hij het seizoen afmaakt in Zwolle.

Saymak is nog met PEC in gesprek, maar voelt geen druk vanuit de club. Een langer verblijf in Overijssel zou nog een optie kunnen zijn. "Ik ben er nog niet over uit, maar ik ben er dus totaal nog niet mee bezig." Als de middenvelder zo doorgaat, zou zelfs de Premier League kunnen lonken. "Ik weet niet of ik dat met mijn fysiek wel verstandig is", besluit hij.