Grijnzende Van Ginkel: 'Een goal is een goal, ik sta bovenaan met Chucky'

Grijnzende Van Ginkel: 'Een goal is een goal, ik sta bovenaan met Chucky'

16-12-2017 22:12
32

PSV kroonde zich door een eenvoudige 3-0 overwinning op ADO Den Haag tot winterkampioen van de Eredivisie. Marco van Ginkel erkent dat de Eindhovenaren dit even nodig hadden.

"Ja, natuurlijk. Als je verliest en gelijkspeelt, wil je weer een keer winnen. Dat is lekker", zegt de aanvoerder tegen FOX Sports. "We begonnen heel goed, Luuk die gelijk zijn goaltje pakt. Daarna jaagt hij heel opportunistisch door en gaat met een beetje geluk die 2-0 erin. We speelden ook wat opportunistisch in het begin, maar het was wel even lekker."

"Dan zakken we ietsje terug, toch wat slordigheden, maar na die penalty was het over", vervolgt Van Ginkel, die beseft dat PSV de kans op een grotere score heeft laten liggen. "Het had inderdaad meer kunnen zijn, dat is jammer." De middenvelder is wel blij met zijn doelpunt. Dat het wéér uit een penalty was deert hem niet. "Een goal is een goal, dat maakt mij niet uit. Volgens mij sta ik samen met Chucky bovenaan. Die had er vandaag misschien een paar bij kunnen maken."

Hirving Lozano miste echter enkele grote kansen. De Mexicaan leek op eigen succes uit. "Dat wil ik niet zeggen. Die twee keer een-op-een mochten erin, maar volgende week misschien weer", besluit Van Ginkel.