PEC-uitblinker bijna transfervrij: 'Hebben er alles aan gedaan om hem te behouden'

PEC-uitblinker bijna transfervrij: 'Hebben er alles aan gedaan om hem te behouden'

17-12-2017 10:30
22

Mustafa Saymak is week in week uit de smaakmaker bij PEC Zwolle. Technisch directeur Gerard Nijkamp stelt dat nog geen enkele club zich heeft gemeld voor de 24-jarige middenvelder.

Het contract van Saymak, die zaterdag twee keer scoorde tegen Willem II (3-2) loopt komende zomer af. "We hebben er alles aan gedaan om hem te behouden, maar we hebben dat nu even geparkeerd", legt Nijkamp uit bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Mustafa wil toch ook kijken wat er in de winterstop gaat gebeuren. Dat is zijn goed recht."

"Wij genieten elke week van hem. We willen hem graag bij PEC Zwolle houden, maar dit is op dit moment de situatie. We wachten gewoon even af", aldus de directeur. "Als de juiste club gaat komen, de juiste transfersom en wij kunnen de goede vervanger vinden, dan komt alles bij elkaar en mag hij weg."

"Als dat niet gebeurt, dan loopt hij transfervrij de deur uit, maar dan kunnen we met hem hoog eindigen", vervolgt Nijkamp. "Op dit moment heeft zich nog geen club concreet gemeld bij ons. Mustafa ontwikkelt zich elke week. Hij maakt doelpunten en is belangrijk voor de ploeg. Wij profiteren van hem als PEC Zwolle en dat is ook heel veel waard."

Lees ookContract PEC-uitblinker loopt af: 'Weet niet of Premier League verstandig is'