LIVE-discussie: Geen Jörgensen in Feyenoord-selectie, 18-jarige spits in basis

LIVE-discussie: Geen Jörgensen in Feyenoord-selectie, 18-jarige spits in basis

17-12-2017 11:23
51

Giovanni van Bronckhorst verrast met de opstelling van Feyenoord tegen Sparta. De trainer van de landskampioen kiest in de spits voor de achttienjarige Dylan Vente, in plaats van Michiel Kramer. Nicolai Jörgensen zit niet bij de selectie. Hij ontbreekt vanwege familieomstandigheden. 

Dat Van Bronckhorst voor Vente kiest is opvallend. De trainer kiest vaak voor Jean-Paul Boëtius in de punt van de aanval als Jörgensen niet van de partij is. Boëtius doet wel mee, maar start op links ten koste van Sam Larsson, die niet fit genoeg is. In plaats van Kramer krijgt de jonge Vente een basisplaats. Daarmee deelt Van Bronckhorst een nieuwe mentale tik uit aan Kramer, die dit seizoen pas 272 Eredivisie-minuten maakte.

Vente maakte dit seizoen tot nu toe 29 minuten voor Feyenoord in de competitie. De jonge spits viel in in de duels met PSV (1-0 verlies) en NAC Breda (0-2 verlies). Ook Sofyan Amrabat neemt tegen Sparta plaats op de bank. Daardoor krijgt Jens Toornstra weer eens de kans in de basis. Op linksback start wederom de jonge Tyrell Malacia.

De opstellingen:

Sparta: Kortsmit; Holst, Fischer, Breuer, Floranus; Sanusi, Duarte, Dougall, Goodwin; Mühren, Proschwitz

Feyenoord: Jones; St. Juste, Van Beek, Tapia, Malacia; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Vente, Boëtius

No Poll