Kritiek op instelling Van Dijk: 'Wil wél dat spelers bezig zijn met deze club'

Kritiek op instelling Van Dijk: 'Wil wél dat spelers bezig zijn met deze club'

17-12-2017 14:03
8

Southampton-manager Mauricio Pellegrino is niet blij met de inbreng van Virgil van Dijk. De Oranje-international ontbrak zaterdag tegen Chelsea en na afloop was de Argentijn kritisch op een aantal spelers, waaronder Van Dijk.

Pellegrino besloot om zijn opstelling flink te wijzigen na de midweekse 1-4 nederlaag tegen Leicester City. Naast Van Dijk wisselde de manager ook nog vijf andere spelers. Tegen Chelsea trad Southampton echter aan met drie in plaats van twee centrale verdedigers, waardoor het des te opvallender is dat Van Dijk buiten de basis is gelaten.

"Ik kies alleen voor spelers die deze club voor de volle honderd procent willen helpen", zei Pellegrino, geciteerd door Voetbal International. "Het zijn allemaal mensen, het kan voorkomen dat ze een keer een mindere wedstrijd spelen. Maar in moeilijke tijden moet ik als manager teruggaan naar de basis. Ik wil wél dat spelers volledig bezig zijn met deze club."

Pellegrino werd geconfronteerd met de transfergeruchten rond Van Dijk, die in de belangstelling zou staan van de Engelse top. "Virgil is een belangrijke speler voor ons, natuurlijk. Maar er zijn meerdere zaken die iemand belangrijk maken. De mentaliteit tijdens de training, bijvoorbeeld. Je weet dan ook nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren, er lopen bij ons heel veel spelers rond die begeerd worden door andere clubs."

No Poll