Feyenoord maakt er zeven en walst volledig over arm Sparta heen

17-12-2017 14:16
37

Feyenoord heeft zondagmiddag een monsterscore neergezet tegen Sparta. Op Het Kasteel won de landskampioen maar liefst met 0-7 van de ploeg van Alex Pastoor. De afgelopen vier edities won Sparta.

De eerste twee treffers lagen al na acht minuten in het mandje en die waren het startsein voor een doelpuntenregen in Rotterdam. Tonny Vilhena maakte na vier minuten van 25 meter afstand de 0-1 en basisdebutant Dylan Vente kopte vier minuten later de 0-2 binnen op aangeven van Steven Berghuis. Sparta had werkelijk niets in te brengen tegen Feyenoord, dat na vijftien minuten zelfs op 0-3 kwam. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaf Sparta geen moment ademruimte en kwam na 25 minuten spelen ook nog op 0-4. Vilhena verschalke Roy Kortsmit van dezelfde afstand als bij de 0-1.

Het verslagen Sparta leek bij de 0-3 al te beseffen dat er niets meer in zat en werd getrakteerd op een flink fluitconcert van de eigen aanhang. Na de rust werd het alleen maar erger voor de thuisploeg. Renato Tapia zorgde drie minuten na de rust voor de 0-5, waarna Feyenoord het voor even welletjes leek te vinden en gas terugnam. Feyenoord-doelman Brad Jones had weinig te doen, maar als hij wat moest doen stond hij er ook. Zo was de Australiër tot twee keer toe scherp op inzetten van Craig Goodwin.

De 0-6 liet daarna niet lang op zich wachten en werd gemaakt door Berghuis, op aangeven van Vente. Nadat Vilhena een megakans had laten liggen, maakte invaller Bilal Basacikoglu er na een defensieve blunder alsnog 0-7 van. Daar bleef het bij. De 0-7 betekent de grootste thuisnederlaag ooit voor Sparta, dat nog altijd in de degradatiezone te vinden is. Aan de andere kant won Feyenoord nog nooit met zulke grote cijfers van Sparta.