FC Utrecht verspeelt vijfde plaats door onverwacht doelpunt in slotminuut

17-12-2017 16:22
28

FC Utrecht is er zondag niet in geslaagd voor de tweede keer in vier dagen een competitiewedstrijd met 1-0 te winnen. Heracles Almelo stal in blessuretijd een punt in De Galgenwaard: 1-1.

Utrecht en Heracles maakten in De Galgenwaard geen reclame voor de Eredivisie, maar de thuisploeg maalde daar aanvankelijk helemaal niet om. Utrecht dacht aan aan één doelpunt genoeg tegen Heracles: Zakaria Labyad miste eerste nog een grote kans, maar zag enkele minuten later Yassin Ayoub wél scoren. De middenvelder kopte de bal op één meter van de doellijn in het doel.

In de tweede helft probeerde Heracles wel aan te dringen, maar het ontbrak de ploeg van John Stegeman aan kwaliteit. Aan de andere kant kreeg Utrecht wel voldoende kansen om de wedstrijd te killen, maar Sander van de Streek wist het hoofd niet koel te houden. In de absolute slotfase kreeg Utrecht alsnog de deksel op de neus: Paul Gladon schoot zijn ploeg in de blessuretijd naar een punt in Utrecht, dat daardoor de vijfde plaats in de Eredivisie verspeelt.