Huntelaar weerlegt kritiek: Dan heeft het niet zoveel zin om door te lopen

Huntelaar weerlegt kritiek: "Dan heeft het niet zoveel zin om door te lopen"

17-12-2017 17:11
48

Klaas-Jan Huntelaar kreeg zondag in de topper tegen AZ de voorkeur boven Kasper Dolberg en dat pakte goed uit voor Ajax, dat met 1-2 won in Alkmaar. De spits maakte de gelijkmaker en vond de penalty die hij uitlokte terecht gegeven.

Huntelaar vocht de nodige duels uit met AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos en had in de tweede helft beet: scheidsrechter Danny Makkelie gaf een penalty, die door Lasse Schöne werd benut. "Vond je 'm makkelijk gegeven? Ik vond dat zij ook vrij makkelijk een penalty kregen", countert hij in gesprek met FOX Sports. Hij (Hatzidiakos, red.) hield mij vast, waardoor ik te laat bij de bal kwam. Dan heeft het niet zoveel zin om door te lopen. Als hij vasthoudt, kan de scheids een penalty geven."

De ervaren spits (34) speelde dus een belangrijke rol bij Ajax. Hij mocht van trainer Marcel Keizer starten als vervanger van Kasper Dolberg. "Ik was heel blij om te spelen. Het was een belangrijke wedstrijd voor ons, ook om bij PSV in de buurt te blijven (de achterstand op de koploper bedraagt vijf punten, red.). Het was een belangrijke dag voor ons. Uiteindelijk hebben we op slimme wijze gewonnen denk ik."

No Poll