Weghorst trapt op de rem: Je gaat nu wel heel snel voorbij aan het penaltymoment

Weghorst trapt op de rem: "Je gaat nu wel heel snel voorbij aan het penaltymoment"

17-12-2017 17:22
77

De nederlaag van AZ tegen Ajax doet pijn bij Wout Weghorst. De spits van de Alkmaarders had de topwedstrijd tussen de nummers twee en drie heel graag willen winnen, zegt hij tegen de NOS.

"Dat lijkt me logisch. We wilden graag een topwedstrijd winnen", zegt Weghorst. "We staan er goed voor en presteren goed. Dan wil je het in zulke grote wedstrijden laten zien. Dat is AZ niet vaak gelukt. Het was een enorm streven. Dit is doodzonde. Of we ons hebben kunnen meten? Dat denk ik wel. De eerste helft hebben we het goed gedaan. We wilden erop vliegen en volle bak vooruit. De voorsprong is goed afgedwongen."

De verslaggever van de NOS brengt de megakans van Fred Friday ter sprake, maar Weghorst vindt dat er eerst ook nog iets anders moet worden besproken: de penalty waaruit Lasse Schöne scoorde. Klaas-Jan Huntelaar werd vastgehouden, maar in de kleedkamer van AZ is niemand het eens met de beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie. "Je gaat nu wel heel snel voorbij aan het penaltymoment."

"Ik heb het zelf nog niet teruggezien, dus ik kan er nog niet over oordelen. Ik hoorde net wel in de kleedkamer van iedereen dat er echt niet veel aan de hand was. Huntelaar pakte hemzelf vast. Dat is slim, maar daar heeft de scheidsrechter niets mee te maken. Die moet de juiste beslissingen nemen."

No Poll