'Als ik met Lozano had gesproken maakte hij er vier. Bam, honderd procent'

'Als ik met Lozano had gesproken maakte hij er vier. Bam, honderd procent'

17-12-2017 19:50
34

Luuk de Jong kan met hulp nog topscorer van de Eredivisie worden. Dat zegt John Troost. De PSV-spits scoorde zaterdag twee keer tegen ADO Den Haag (3-0 winst) en dat heeft hij mede te danken aan een gesprek met Troost, zo zegt de soul coach zelf.

Troost vertelt over een ontmoeting met De Jong, afgelopen vrijdag. "Ik was vrijdag op de Herdgang, ik zat in m'n auto te wachten. Ik was er eigenlijk alleen om even met de pers te praten. Toen ik m'n auto uitliep kwam Luuk net aanlopen", begint Troost tegen VoetbalPrimeur. "Ik heb Luuk eerder gesproken, ten tijde van het kampioenschap in 2016. We liepen elkaar tegemoet en schudden de hand."

"Ik vroeg hoe het ging en daarna vroeg ik of hij eens een uurtje wilde gaan zitten voor een sessie. Hij bedankte daar vriendelijk voor. Prima natuurlijk. Maar toen ik zijn hand schudde, voelde ik de energie tussen ons. Ik wist op dat moment dat hij zaterdag weer beslissend zou zijn, ondanks dat we maar een paar minuten contact hadden. Vandaar dat ik die tweet plaatste: 'Let op Luuk de Jong'. En jawel, hij scoorde. Opeens zat alles mee voor hem."

"Het effect van ons gesprek ebt weer vrij snel weg, tenzij we nu nog een langere sessie doen. Als hij topscorer van Nederland wil worden met gemiddeld minstens een goal per wedstrijd, dan moet hij die kracht aan zijn zijde hebben. Dan wordt hij topscorer, zonder twijfel. Hij heeft de kwaliteit zonder meer, maar dan zal alles ook meezitten. Lozano miste gisteren echt heel veel grote kansen. Als ik met Lozano had kunnen praten, had hij er tegen ADO vier gemaakt. Bam, honderd procent. Dat is het verschil."

Via Twitter kreeg Troost een karrevracht met negatieve berichten over zich heen. "Iedereen maakt mij belachelijk. 98 procent van de mensen is nog niet zover om dit te bevatten, dus er zijn veel oordelen. Ik ben bezig om het tegendeel te bewijzen. Tuurlijk doen zulke berichten mij iets, ik ben er niet immuun voor. Er wordt heel snel gereageerd: bullshit, bullshit, bullshit. Maar er zijn ook heel veel positieve reacties."

( Emile van de Sande / VoetbalPrimeur )