'We volgden het maanden intensief. Op basis daarvan namen we deze beslissing'

'We volgden het maanden intensief. Op basis daarvan namen we deze beslissing'

17-12-2017 19:42
6

Manfred Laros noemt het ontslag van Alex Pastoor bij Sparta onvermijdelijk. Volgens de algemeen directeur is de clubleiding niet over één nacht ijs gegaan.

"Ik zie niet in waarom we er een nacht over hadden moeten slapen", zegt Laros tegen RTV Rijnmond. "Het is geen beslissing die we ineens hebben genomen. We waren er maanden mee bezig en volgden het al maanden intensief. Op basis daarvan namen we deze beslissing. Het zijn de sportieve resultaten. Zowel in de competitie, maar ook in de beker. Dat is een enorme teleurstelling. We wegen met elkaar af of de resultaten onder leiding van Pastoor zouden verbeteren. Dat vertrouwen hadden we niet."

Pastoor vervulde bij Sparta een dubbelfunctie. Naast hoofdtrainer was hij ook verantwoordelijk voor de technische zaken. Velen waarschuwden Sparta dat die constructie weleens problemen op zou kunnen leveren. Laros: "Die waarschuwing hebben we ontvangen, maar het heeft twee seizoenen goed gefunctioneerd. We hebben er alle vertrouwen in gehad en er dit seizoen met Alex over gesproken. Niet alleen Alex, maar ook de club heeft voor dit seizoen ingestemd met die constructie."

No Poll