Suárez en Paulinho bezorgen FC Barcelona ruime zege; rotavond voor Messi

Suárez en Paulinho bezorgen FC Barcelona ruime zege; rotavond voor Messi

17-12-2017 22:38
17

Een week vóór de kraker tegen Real Madrid heeft FC Barcelona met groots gemak afgerekend met Deportivo La Coruna. In Camp Nou werd het 4-0 voor de koploper van de Primera Division. Luis Suárez en Paulinho scoorden beiden twee keer. Lionel Messi miste een strafschop. 

Messi had niet echt zijn avond. De Argentijnse superster raakte liefst vier keer paal en lat. In totaal heeft hij nu dit seizoen nu al veertien keer het houtwerk geraakt; dat is meer dan bijvoorbeeld teams als Real Madrid. Zelfs op een matige avond was de linkspoot natuurlijk wel belangrijk voor zijn team. Messi leverde de assist bij de openingstreffer van Suárez in de 29e minuut. Voor de pauze werd het ook nog 2-0. Paulinho scoorde met enig fortuin. 

Direct na de pauze was het duel beslist. Sergi Roberto slingerde de bal voor vanaf rechts en Suaréz tikte de bal binnen bij de tweede paal. 

In de 70e minuut miste Messi een penalty. Enkele minuten later tekende Paulinho voor het slotakkoord. De Braziliaanse middenvelder schoot simpel binnen nadat de bal via de paal voor zijn voeten was gevallen. 

Slecht nieuws was er ook voor Barça: spits Paco Alcacér viel geblesseerd uit. Via de officiële kanalen heeft de club inmiddels laten weten dat hij minstens drie weken uit de roulatie is. El Clasico van volgende week gaat dus sowieso aan de neus van Alcacér voorbij. Barça heeft nu 42 punten, zes meer dan nummer twee Atlético Madrid. Real Madrid heeft 31 punten, maar De Koninklijke heeft nog wel een duel tegoed. 

No Poll