Feyenoord-talent moet overgeven bij debuut: Na afloop kwam het er pas uit

Feyenoord-talent moet overgeven bij debuut: "Na afloop kwam het er pas uit"

18-12-2017 08:42
12

Tyrell Malacia begrijpt wel dat hij wordt vergeleken met Royston Drenthe. Net als de inmiddels gestopte voetballer, kent de achttienjarige linksback een vliegende start in de hoofdmacht van Feyenoord.

"Ik heb veel beelden van hem gezien inmiddels en ik begrijp die vergelijkingen wel een beetje. Hij heeft het bij Feyenoord goed gedaan destijds", aldus Malacia in het Algemeen Dagblad over Drenthe. Wel is hij een ander type dan Drenthe, die op twintigjarige leeftijd naar Real Madrid vertrok. "Ik ben niet een gangmaker zoals hij. Ik ben rustig en wacht gewoon steeds op mijn kans bij Feyenoord."

Malacia kwam op zeer jonge leeftijd naar de jeugdopleiding van Feyenoord. "Ik speelde bij DHZ en Overmaas. Eigenlijk heb ik dus mijn hele jeugd op Varkenoord doorgebracht", aldus de linksback, die na zijn knappe debuut tegen Napoli in de Champions League zo gespannen was dat hij na afloop moest overgeven. Tijdens de wedstrijd viel het niemand op. "Maar na afloop kwam het er pas uit. Nu ken ik die spanning niet meer. Ik ben totaal niet nerveus meer."