Kranten over PSV: 'Het glas is halfvol bij PSV in plaats van halfleeg'

18-12-2017 11:15
cw
3

PSV kroonde zich zaterdagavond tegen ADO Den Haag zonder al te veel moeite tot winterkampioen. De Eindhovenaren stonden bij rust al comfortabel voor met 3-0, dat tevens de eindstand was. Toch viel er weinig te genieten van het spel van PSV, oordelen de kranten.

De Telegraaf looft het optreden van Jeroen Zoet: 'Ook in een, achteraf, stond Zoet er weer op het moment dat het moest. PSV had de genadeklap na twee vroege treffers van Luuk de Jong nog niet uitgedeeld en ADO Den Haag leek nog even terug te komen in de wedstrijd. De sluitpost van de thuisploeg stak er in het tweede gedeelte van de eerste helft hoogstpersoonlijk een stokje voor. Met een katachtige save hield Zoet aanvaller Sheraldo Becker van scoren af, nadat Daniel Schwaab ook al een inzet van Bjørn Johnsen van de lijn had gehaald.'

Het Eindhovens Dagblad schrijft het volgende: 'De competitie is voor de helft afgewerkt en het glas bij PSV is halfvol in plaats van halfleeg. Verwennerij was er voor het kleumende thuispubliek ook zaterdag niet en dat Ajax gisteren won, wakkert de zorgen aan. Als PSV niet instort, dat deed het de afgelopen drie seizoenen onder Cocu met 45, 46 en 42 punten in de tweede competitiehelft bepaald niet, is de kans op een landstitel echter nog steeds groot.'

De Volkskrant komt met een bijnaam voor Philip Cocu op de proppen: 'De 'minister van Defensie' werd trainer Phillip Cocu gekscherend genoemd na de nederlaag van PSV tegen Ajax (3-0) en het midweekse gelijkspel bij FC Groningen (3-3). Niet het puntenverlies maar het spel van de koploper van de Eredivisie vormde de steen des aanstoots. Te verdedigend, te weinig lef. Ondanks alle kritiek kroonde PSV zich zaterdagavond tot winterkampioen. De ploeg van Cocu kende in eigen huis weinig moeite met ADO Den Haag (3-0).'