'Ik zag Weghorst tegen Ajax...voor het nieuwe Oranje zou hij mij wel aanspreken'

'Ik zag Weghorst tegen Ajax...voor het nieuwe Oranje zou hij mij wel aanspreken'

18-12-2017 12:25
50

Wout Weghorst was zondag tijdens AZ - Ajax een van de uitblinkers aan Alkmaarse zijde. Zaakwaarnemer Rob Jansen denkt dat de arbeidslustige spits een interessante speler voor het Nederlands elftal is.

Jansen, die de zaken van Weghorst begeleidt en dus erkent dat hij niet geheel objectief is, is gecharmeerd van Weghorst. "Ik zag hem tegen Ajax spelen...als je het hebt over een spits voor het nieuwe Nederlands elftal, dan is dat een speler die mij aan zou spreken."

Wim Kieft, eveneens analist aan tafel bij Rondo, is iets minder positief. "Jij bent natuurlijk niet helemaal objectief hierin", doelt hij op Jansen. "Ik vind het namelijk wat hoog gegrepen voor hem. Hij ontwikkelt zich zeker goed en ik heb het idee dat hij naar zijn mogelijkheden speelt. Maar internationaal gaat het volgens mij nog wel wat sneller. In Nederland word je ook niet echt uitgedaagd, de weerstand is relatief laag."

Ruud Gullit was positief over AZ, maar haalt een beslissend moment in de wedstrijd aan. "Weghorst moet gewoon 2-0 maken. Dat is het moment waarop je die wedstrijd kan beslissen (bij een 1-0 stand, red.). Dat doe je dan niet. En als ik dan kijk naar dat moment van Friday. Dan denk ik: hoe kán je die missen? Ik vond Ajax de betere ploeg, ze hadden meer kwaliteit hadden. Maar AZ had gewoon de kans om te winnen en die hebben ze niet gepakt."