Ajax moet uitkijken: 'Als je ze bij de strot pakt, kun je gewoon van ze winnen'

Ajax moet uitkijken: 'Als je ze bij de strot pakt, kun je gewoon van ze winnen'

18-12-2017 17:17
37

Ajax boekte zondagmiddag tegen AZ alweer de derde Eredivisie-zege op rij, maar heeft voormalig Ajacied Peter Boeve nog niet kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. De oud-international, in het verleden actief als assistent-trainer in Amsterdam, denkt dat Ajax zomaar de bekerwedstrijd tegen FC Twente kan verliezen.

"Ajax kan goed voetballen, als je ze laat voetballen. Maar FC Twente heeft het ze de vorige keer moeilijk gemaakt", memoreert Boeve bij RTV Oost Sport aan de recente 3-3 in de Grolsch Veste. "Door ze bij de strot te pakken. Zo verwacht ik FC Twente, elke ploeg bij de strot pakken. (...) Je kunt gewoon van Ajax winnen."

Tijmen van Wissing, verslaggever van de regionale zender, denkt ook dat de Tukkers een kans maken om Ajax uit te schakelen. "Ik zeg niet dat FC Twente een stuntje gaat neerzetten, maar ik zie ze ook niet zomaar met dikke cijfers verliezen." Van Wissing denkt dat de omstandigheden in het voordeel van de Tukkers zijn. "Er zijn nu al 24.000 kaarten verkocht en er komt weer een beetje vorst in de grond, dan is Ajax toch wat minder."

FC Twente en Ajax trappen woensdagavond om 20.45 uur af in de Grolsch Veste.