Ajax-spelers waren helemaal kapot: Dan moet je eventjes pijn lijden

Ajax-spelers waren helemaal kapot: "Dan moet je eventjes pijn lijden"

18-12-2017 23:32
21

Marcel Keizer heeft maandagochtend rustig aan gedaan met de Ajax-selectie. Zijn spelers hebben zondag tegen AZ hard gewerkt en waren na afloop helemaal kapot.

Keizer noemt de overwinning op AZ dan ook een teamprestatie. "Omdat het uit onze tenen moest komen het laatste kwartier", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Er was een aantal jongens die wel al die wedstrijden moet spelen. Dan moet je eventjes pijn lijden. Het hoort er allemaal bij. Dan is het des te lekkerder dat je gewoon wint. Of ze stuk zaten? Ja, zeker. Vandaag (maandag, red.) wordt het alleen uitlopen."

De Ajax-trainer ziet ook dat de teamspirit in positieve zin beïnvloed wordt. "We hebben in het begin een moeilijke tijd gehad en als je dan ook nog aan elkaar moet wennen, gaat het misschien wat langzamer. Nu is het met iedereen prettig werken. Ook toen we verloren hebben we de rug gerecht. Dat hoort ook bij een speler van Ajax. Langzaam kruipen we naar boven. Dat geeft meer spirit, maar we moeten het wel vasthouden. Het is heerlijk om met deze jongens te werken. We kunnen positief zijn, maar we moeten het goed afsluiten."