'City hoort van Spaanse interesse en schotelt steunpilaar enorm contract voor'

'City hoort van Spaanse interesse en schotelt steunpilaar enorm contract voor'

19-12-2017 08:09
11

Kevin De Bruyne staat op het punt om een nieuw, zesjarig contract te tekenen bij Manchester City. De Engelse topclub wil de Belg belonen voor zijn uitmuntende prestaties, maar vreest ook de concurrentie van Real Madrid en FC Barcelona.

Dat melden diverse Engelse media, waaronder The Telegraph en The Daily Mail. De Bruyne is dit seizoen de uitblinker in de ploeg van manager Pep Guardiola. De aanvallende middenvelder was in achttien optredens goed voor zes goals en acht assists. Daarmee heeft hij het ongeslagen City aan een straatlengte voorsprong geholpen in de Premier League.

De Bruyne ligt nog vier jaar vast, maar Manchester City wil hem nu al langer binden. De 26-jarige Rode Duivel kan een contract tekenen ter waarde van 225.000 euro per week exclusief bonussen. Dat is een stijging van 85.000. De club verwacht weinig problemen, aangezien De Bruyne het goed naar zijn zin heeft, maar wil geen risico nemen vanwege de vermeende interesse van Barça en Real.

Het ambitieuze City wil voor of in de zomer de contracten van in totaal liefst zes steunpilaren vernieuwen. Gabriel Jesus, Fernandinho, Leroy Sane, Raheem Sterling en Ederson kunnen ook een nieuwe verbintenis tegemoet zien.