Update: FC Twente krijgt koekje van eigen deeg: 'Ze weigeren alles'

Update: FC Twente krijgt koekje van eigen deeg: 'Ze weigeren alles'

19-12-2017 16:02
82

Er dreigt chaos te ontstaan na de bekerwedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Mocht het duel met een strafschoppenreeks beslist moeten worden, dan wordt het rennen richting het perron voor de fans.

Dat meldt Tubantia. Zo'n 2500 tot 3000 mensen moeten met de trein richting Hengelo, maar hebben dan slechts negen minuten om de laatste trein te halen. Daarna is er geen mogelijkheid meer om met de trein naar huis te komen. Dit is het gevolg van de nieuwe dienstregeling.

FC Twente is niet blij met de situatie en vreest chaos. "We hadden graag gezien dat er morgenavond meer capaciteit op het spoor beschikbaar was", zegt directeur Eric Velderman tegen Tubantia. "Wij adviseren de supporters die het aangaat daarom om goed na te denken over de keuze van vervoer. Zolang deze dienstregeling van kracht is, kunnen we concluderen dat bekerwedstrijden om 20.45 uur in ons stadion niet wenselijk zijn."

Update 16.02: Twente is zélf verantwoordelijk voor de chaos op het perron die woensdagavond dreigt te ontstaan. Dat zegt Emile Broersma, topman van treinvervoerder Keolis/Blauwnet. "Het zit zo: de nieuwe dienstregeling ligt al maanden van tevoren vast. Wij hebben samen met de NS aangegeven aan de organisator van het evenement, FC Twente, dat er mogelijk extra materieel ingezet moest worden ten behoeve van haar bezoekers. Tegen minimale kosten hebben we aangeboden om extra treinen in te zetten, ook rond de klok van twaalf richting Hengelo. Dat heeft FC Twente keer op keer geweigerd", zegt hij tegen Tubantia.

"Wij zijn verbaasd en met ons de provincie, NS en ProRail. Als jij een feestje geeft wil je toch ook dat je gasten veilig thuis komen? Zelfs de burgemeester van Enschede heeft FC Twente nog gewezen op haar verantwoordelijk als organisator van het evenement. Maar FC Twente weigert alles. Dat is het echte verhaal."