'Spaanse subtopper wil Younes in de winter, Ajacied staat open voor vertrek'

'Spaanse subtopper wil Younes in de winter, Ajacied staat open voor vertrek'

19-12-2017 18:16
69

Amin Younes staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Spaanse subtopper Real Betis. De Ajacied komt in aanmerking voor een winterse transfer. 

Dat schrijft het Spaanse Marca dinsdag. Younes is een van de kandidaten die hoog op het verlanglijstje van Betis staat. Echter, Marca verwacht dat het voor de Spanjaarden niet gemakkelijk zal worden om Younes in te lijven. Er zouden namelijk meer kapers op de kust zijn. Namen van andere clubs worden overigens niet genoemd.

In Spanje heeft Younes meer zicht op speelminuten dan bij Ajax en dat zou dan ook nog eens gebeuren in een grotere competitie. Daarmee zouden Younes' kansen op een plek in de WK-selectie van Duitsland aanzienlijk groter worden. Mede daarom staat de kleine Duitser open voor aanbiedingen van andere clubs. 

Betis, op dit moment de nummer acht van Spanje, is naarstig op zoek naar een versterking voor de aanvalslinie. Het is overigens nog maar de vraag of Ajax Younes in de winter wil laten gaan. De linksbuiten, die momenteel met een knieblessure kampt, zag concurrent Justin Kluivert de laatste weken uitblinken bij Ajax. Younes heeft een contract tot 2018, maar de Amsterdamse club heeft de optie om hem nog een jaar langer te behouden.